HRM@WORK doet onderzoek!

Door: HRM@WORK 2-11-2023

Categorieën
:
algemeen, personeel,

Doen we nog altijd wat we zeggen dat we doen? Net zoals het goed is om zo af en toe jezelf af te vragen of je nog steeds tevreden bent met je baan is het als bedrijf goed om zo af en toe na te gaan of je nog altijd goed bezig bent. HRM@WORK besloot dan ook 75 oud-kandidaten te vragen naar hun ervaringen met HRM@WORK. 

Dezelfde werkplek

Meer dan de helft van de oud-kandidaten zit nog altijd op dezelfde werkplek waar ze door HRM@WORK bemiddeld is. Meer dan 85% van de ondervraagden is nog steeds tevreden tot zeer tevreden met zijn huidige baan. Hier zijn wij uiteraard zeer trots op zijn, want wij pretenderen immers dat wij kandidaten bemiddelen die passen bij de vacature en bovendien aansluiten bij de strategie, doelstellingen en cultuur van de organisatie. Deze resultaten bevestigen dat we dit dus ook echt kunnen.

Algemene ervaringen

Een percentage van 98,7% is tevreden tot zeer tevreden over zijn ervaring met HRM@WORK. En 97,4% vindt dat wij goede tot zeer goede kennis hebben van de branche. Verder worden ook de open en eerlijkheid, de prettige omgang en het feit dat we echt luisteren en kijken of de kandidaat en het bedrijf genoemd bij de persoonlijke ervaringen met HRM@WORK. Stuk voor stuk waardevolle feedback voor ons, want dit zijn de elementen die wij ook belangrijk vinden in onze samenwerking met kandidaten en klanten.

 

”Prettig, informeel, maar ook professioneel.” 

 

De doorslag

Opvallend is dat in de top 3 antwoorden van meest doorslaggevende factor voor de keuze van een baan het salaris niet voorkomt. Op de eerste plek staat de inhoud van de functie, op de voet gevolgd door de werksfeer. Op de derde plek staat werk-privé balans. Een factor die de laatste jaren, zeker na corona, steeds belangrijker is geworden. Het salaris eindigt op de vijfde plek, net na het belang van doorgroeimogelijkheden. 

 

“Leuke gasten, eerlijk en oprecht.”

 

Verbetermogelijkheden

Uiteraard hebben wij ook gevraagd naar verbeterpunten. Zo zouden onze vacatureteksten en functieomschrijvingen nog iets helderder mogen. Adviezen die wij graag ter hand nemen.

Kopje koffie?

Ben je op zoek naar een nieuwe baan, vraag je je af of die vacature op onze website iets voor jou is of ben je juist op zoek naar een nieuwe medewerker? Neem gerust contact met ons op en dan drinken we samen een kopje koffie en bespreken we de mogelijkheden.