Projectleider Installatietechniek

Amsterdam
Other details
Match criteria
Region
 • Noord-Holland
 • Flevoland
 • Utrecht
HRS07372

Company profile

Hiensch Engineering is een full service adviesbureau voor gebouwgebonden installaties met een focus op kwaliteit en duurzaamheid. Zij werkt één op één met opdrachtgevers. Dit kan zijn een aannemer, een projectontwikkelaar, een belegger of een eindgebruiker. Uniek is haar vermogen om opdrachten turnkey aan te nemen. Deze opdrachten starten vaak vanuit een adviesrol. Een van de redenen dat ze daarvoor gevraagd wordt is het vermogen om complexe projecten te engineeren en aansluitend daarop de installatiecomponenten te bestellen. Kwaliteit, gemak, volledige verantwoordelijkheid en snelheid gaan dan hand in hand. Voorbeelden van gerealiseerde opdrachten zijn: kantoorgebouwen, gestapelde woongebouw complexen met geïntegreerde complexen met winkels, parkeergarage en leisure. Energieconcepten, ventilatieconcepten, nutsvoorzieningen en brandbeveiliging zijn specialismen die ze beheerst.

HRM@WORK heeft de opdracht een Projectleider Installatietechniek te werven en te selecteren.

Job description

Als Projectleider Installatietechniek heb je drie belangrijke taakgebieden die zorgen voor het succes van een project. Deze zijn:

 1. Budget Control. Belangrijk leidraad voor het beheersen van een project is de financiële bewaking. Je bewaakt de kosten en opbrengstenkant en zorgt ervoor dat dit in evenwicht blijft. De kosten bestaan hierbij uit inkoop van materialen en onderaannemers maar ook uit interne kosten zoals de inzet van ontwerpuren . Je zorgt dat de termijnbetalingen, facturatie, meer- en minderwerken worden uitgevoerd zoals afgesproken. Wanneer de opdracht gedurende de realisatie wijzigt zorg je dat de budget erop wordt aangepast. Doel blijft hierbij om de met de klant afgesproken kwaliteit te blijven leveren binnen de gestelde financiële kaders.
 2. Planning. Belangrijk stuurmiddel is een zorgvuldige planning. Daarin bouw je deadlines en afspraken met de opdrachtgever, partners en leveranciers. Jij bewaakt de planning en stuurt bij wanneer nodig. Je laat zaken niet aan het toeval over. Door je ervaring en kennis van projectmanagement weet je wanneer in te grijpen of zaken los te laten. Je gedraagt je daarbij niet als een hardliner, maar als iemand die begrip heeft voor omstandigheden en anderzijds geen genoegen neemt met excuses. Resultaten en afspraken worden beïnvloed door omstandigheden. Daar heb je begrip voor zolang als men open, transparant en eerlijk communiceert.
 3. Organiseren, Aansturen en Communiceren. Kennis en technische oplossingen; daar betaalt de klant voor 100% voor. De complexiteit van de projecten zijn zodanig dat verwachtingen voortdurend moeten worden gemanaged. Jij zorgt dat formele en informele communicatie op elkaar worden afgestemd. Je neemt deel aan vergaderingen en met de nodige empathie weet je vertrouwen te winnen ook wanneer deze dreigt af te zwakken. Zowel intern als extern weet je werkafspraken te managen en op elkaar af te stemmen. Je bent duidelijk in je communicatie en verwachtingen. Je teamleden zet je in hun kracht en daagt ze uit zich te ontwikkelen.

Deze taken vervul je vanuit een brede en diepgaand technische basis. De toe te passen technieken beheers je diepgaand waar het je eigen discipline betreft en op hoofdlijnen daar waar het aanverwante disciplines betreft.

Requirements

Voor een goede invulling van de vacature Projectleider Installatietechniek nodigen wij je uit te reageren wanneer jij je herkent in onderstaand functieprofiel.

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding in de (installatie)techniek; dan wel aantoonbaar HBO werk- en denkniveau;
 • Je bent in het bezit van het diploma HIT (pre);
 • Je hebt een afgeronde opleiding Projectmanagement zoals IPMA (pre);
 • Je hebt 10 jaar werkervaring als Projectleider Installatietechniek bij een installatieadviseur of installateur (minimaal 5 jaar in een vergelijkbare functie);
 • Je bent in het bezit van VCA-VOL;
 • Je bent communicatief sterk en kan goed onderhandelen;
 • Je bent woonachtig in de regio Amsterdam.

Benefits

Als Projectleider Installatietechniek word je maandelijks beloond voor je bijdrage met een salaris dat ligt tussen € 5.000,= en € 5.750,= afhankelijk van leeftijd en ervaring. Je krijgt de beschikking over een auto van de zaak die ook privé gebruikt mag worden. Tevens zijn de volgende arbeidsvoorwaarden van toepassing op je arbeidsovereenkomst:

 • 40-urige werkweek;
 • 25 vakantiedagen;
 • 8% vakantiegeld;
 • Mogelijkheid tot het volgen van opleidingen, cursussen en trainingen;
 • Thuiswerkregeling;
 • Winstdeling;
 • Pensioenregeling.

Solliciteer

HRM@WORK, bemiddelaar in vaste banen, helpt Hiensch Engineering bij het vinden van de juiste kandidaat voor de openstaande vacature Projectleider Installatietechniek. Wij doen dat door het werving en selectieproces uit handen te nemen. Wij nodigen je uit om te solliciteren via de button. Wij behandelen jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk en zorgvuldig. Na ontvangst reageren wij binnen vijf werkdagen.

Job agents
Create a job agent and receive new jobs by e-mail or SMS.