Het gevoel was meteen goed!

Categorieën: algemeen, personeel

Een half jaar geleden vond Michiel Smeding een nieuwe baan via HRM@WORK. Een baan bij een bedrijf dat heel goed bij hem past. Michiel startte eind 2022 bij de Zoncorporatie als Operationeel Manager en is inmiddels Technisch Directeur. Elke dag weer gaat hij met veel plezier naar zijn werk.

Buiten de poorten

Na 15 jaar in dienst bij de Koninklijke Marine begon het bij Michiel te kriebelen. Bij de marine had hij al verschillende (technische) functies vervuld. Maar lag hier zijn toekomst? Opties genoeg binnen de marine, dat was het probleem niet. Een combinatie van type werk, woonplaats en reisafstand waren voor Michiel de aanleiding om toch ook buiten de poorten van de marine te kijken. Hij ging in gesprek met verschillende recruiters, bekeek het aanbod aan vacatures op LinkedIn en Indeed en kwam zo terecht bij HRM@WORK.

Geen oppervlakkig ‘sales'-gesprek

Dat een gesprek met HRM@WORK anders is dan met de recruiters die hij tot dan toe had gesproken was voor Michiel al snel duidelijk. Een prettig, persoonlijk en vooral ook oprecht gesprek waarin al snel werd gekeken waar zijn kwaliteiten liggen, waar hij op zijn plek zou zitten en wat voor type persoon hij is. Geen oppervlakkig ‘sales’-gesprek zoals hij vooralsnog had ervaren, maar echt een doorgrond gesprek.Aan het einde was de conclusie dat Michiel een goede kandidaat was voor de functie waarop hij had gereageerd, HRM@WORK ging hem zeker voorstellen. Maar Hans van HRM@WORK zag ook nog andere mogelijkheden voor hem. Verschillende sollicitatiegesprekken bij verschillende bedrijven volgden.

Tip van Michiel
" Zorg ervoor dat je energie van je werk krijgt in plaats van dat het energie kost. Draagt je huidige werkplek bij aan een fijne invulling van je leven of kun je dat op de langere termijn bereiken bij je huidige bedrijf? Zo niet, kijk verder en schets voor jezelf een toekomstplaatje met aspecten die je leuk en niet leuk vindt aan een functie of branche. Dat helpt enorm bij je zoektocht naar de juiste baan."

Persoonlijk

Het persoonlijke bleef niet alleen bij het gesprek. Ook tijdens het sollicitatieproces was HRM@WORK er voor Michiel. De afspraken werden geregeld en bevestigd en ze hielden op een prettige manier de vinger aan de pols. Zelfs na de match liet HRM@WORK nog van zich horen: er stond een taart klaar op zijn eerste werkdag!

Michiel heeft uiteindelijk gekozen voor de Zoncorporatie. De reden: het goede gevoel dat hij meteen bij het bedrijf had. Al bij binnenkomst voelde het goed. Het kantoor van de Zoncorporatie heeft een mooi en open karakter en de sollicitatiegesprekken waren erg prettig en persoonlijk. De sfeer van het bedrijf en de doorgroeimogelijkheden waren voor Michiel uiteindelijk doorslaggevend. Starten met een nieuwe baan is best pittig, zeker in een nieuwe branche, maar Michiel heeft er tot op de dag van vandaag geen seconde spijt van. HRM@WORK had gelijk, de Zoncorporatie was echt iets voor hem. Voor Michiel klopt nu het totaalplaatje: uitdaging, werkplezier en reisafstand. Echt een match met ‘de juiste persoon op de juiste plek’ dus.

Michiel heeft nog altijd goed contact met HRM@WORK, nu ook als opdrachtgever. Want de Zoncorporatie blijft duurzaam groeien en heeft daardoor meerdere uitdagende vacatures uitstaan.

operationeel manager blog


 

Reageer

Auteur
HRM@WORK
Publicatie datum
25-5-2023 10:25
Deel dit artikel