Werkwijze - Werving en Selectie

Voor een goede dienstverlening is persoonlijke kennismaking van essentieel belang, voor zowel bedrijven als kandidaten.

Bij HRM@WORK gaan we uit van de klantvraag en bedrijven kiezen bewust voor een samenwerking met HRM@WORK. Wij hebben geen database met CV’s waar wij uit ‘putten’. Wij werven kandidaten die geschikt zijn voor de vacature en passen bij het bedrijf.

1. Bespreken vacature

We bespreken de vacature in detail met het bedrijf. Informatie over de strategie, doelstellingen, cultuur van het bedrijf en de werkzaamheden van de functie zijn van essentieel belang om optimaal te kunnen werven én selecteren.

2. Vacaturetekst

HRM@WORK schrijft een unieke vacaturetekst.

3. Akkoord vacaturetekst

We vragen het bedrijf om akkoord op de door ons geschreven
vacaturetekst. Hierna starten wij de werving.

4. Werving

Wij communiceren de vacature via meerdere vacature
websites en kandidaten solliciteren op de vacature.

5. Selectie

De selectie bestaat uit de beoordeling van de motivatiebrief en het CV. Daarna vindt een sollicitatiegesprek plaats. Hierbij informeren we je over de strategie, doelstellingen, cultuur van het bedrijf en de werkzaamheden van functie. Je informeert ons over jouw kennis, werkervaring en ambitie.

6. Voorstellen

Vervolgens stellen wij jouw profiel voor bij het bedrijf. Zij beoordeelt de mate van
geschiktheid en of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

7. Sollicitatiegesprek

HRM@WORK organiseert de afspraak voor een gesprek bij het bedrijf. Daarbij zijn wij niet aanwezig, maar we worden geïnformeerd over de gemaakte afspraken. Een assessment kan deel uitmaken van het selectieproces.

8. Sluiten overeenkomst

Samen met jouw toekomstige werkgever maak je afspraken met betrekking tot de arbeidsvoorwaarden en sluiten jullie de overeenkomst.

Wat zeggen anderen over ons?

De proactieve aanpak van HRM@WORK waardeer ik. Ze kennen ons bedrijf en luisteren goed. De lijnen zijn kort, het contact gaat soepel en snel.

Peter, opdrachtgever

HRM@WORK doet er echt moeite voor om de juiste persoon op de juiste plek te krijgen.

Gerrit

Wij verwachten dat een bureau voor personeelsbemiddeling doelgericht zoekt naar kandidaten die bij ons bedrijf passen. Dat maakt HRM@WORK waar.

Paul

Kandidaten zijn goed afgestemd op- én geïnformeerd over de functie waarvoor ze worden voorgesteld.

Piet

HRM@WORK maakt een zeer goede indruk: ze zijn duidelijk over de stappen in het wervingsproces, duidelijk over de afspraken, toegankelijk (geen jargon) en een prettige gesprekspartner.

Matt

HRM@WORK kan goed inschatten of de relatie tussen de eigenaar van ons  bedrijf en de kandidaat past. De kandidaat moet een ‘klik’ hebben met ons bedrijf, dat schatten ze goed in.

Frank

Ik verwacht van een werving- en selectiebureau dat ze een goed netwerk hebben, dat ze snel schakelen en ons bedrijf begrijpen (inclusief cultuur). Daarnaast is het belangrijk dat ze de functie begrijpen en de kandidaten die ze aanleveren. Daar voldoet HRM@WORK aan.

Willem

HRM@WORK is een degelijk bedrijf dat goed bekend staat en ze komen regelmatig met goede kandidaten. Ze kennen de wensen van ons bedrijf en ze kennen de kandidaten goed, wat goede matches oplevert. Met persoonlijke aandacht maken ze verschil. Ik hoop nog vele jaren zaken te doen met HRM@WORK.

Arjen

Ze kennen de installatiebranche goed en snappen de functies waarvoor bedrijven kandidaten zoeken. Daarnaast is het contact prettig, we begrijpen elkaar en vertrouwen elkaar.

Marcel

HRM@WORK schakelt snel en is een goede gesprekspartner waarmee ik de zoekopdracht steeds verder kan aanscherpen. Leuk dat wij ook twee vrouwen hebben kunnen aannemen via HRM@WORK.

Lara